Снимка БулфотоЛуфтханза (Deutsche Lufthansa) обяви рязко нарастване на нетната загуба до

...
Снимка БулфотоЛуфтханза (Deutsche Lufthansa) обяви рязко нарастване на нетната загуба до
Коментари Харесай

Луфтханза със загуби от 2 млрд. евро заради корона кризата

Снимка Булфото

Луфтханза " (Deutsche Lufthansa) разгласи внезапно повишаване на нетната загуба до над 2 милиарда евро през първото тримесечие, откакто коронавирусната пандемия засегна мощно туристическия бранш по целия свят.

Нетната загуба на немския авиопревозвач скочи с над 500% до 2,12 милиарда евро при започване на годината по отношение на загуби за 342 млн. евро през първите три месеца на 2019 година, предава БНР.

Авиопревозвачът, който беше заставен да приземи съвсем цялата си флотилия от самолети в разгара на пандемията от ковид, удостовери загубата преди лихви и налози в размер на 1,2 милиарда евро, която компанията регистрира за пръв път през месец април.

В същото време приходите на " Луфтханза " се свиха през първото тримесечие с 18% до 6,44 милиарда евро по отношение на 7,84 милиарда евро година по-рано.

Авиокомпанията чака забележителен спад на облагата преди облагането с лихви и налози през 2020 година по отношение на 2 милиарда евро година по-рано. Тя обаче съобщи, че търсенето се възвръща последователно, само че не може да бъде по-конкретна на фона на несигурността към пандемията Covid-19.

Във връзка със сериозните загуби надзорният съвет на " Луфтханза " утвърди при започване на седмицата правителствена помощ в размер на 9 милиарда евро, в подмяна на която обаче компанията е принудена да преотстъпи някои от скъпите си места за кацане (слотове) на летищата на свои съперници.

Според проектите немското държавно управление ще вземе дял от 20% в самолетната компания, който може да нарасне до 25% плюс една акция при положение на опит за усвояване от друга компания, както и две места в нейния надзорния съвет.

" Глобалният въздушен трафик на процедура спря през последните месеци. Това повлия на нашите тримесечни резултати в невиждана степен ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Луфтханза " Карстен Спор.

" С оглед на доста бавното възобновяване на търсенето, в този момент би трябвало да предприемем огромни ограничения за преструктуриране, с цел да противодействаме на това ", добави той.

Компанията Deutsche Lufthansa цели доста понижаване на разноските и усилване на стратегиите за преструктуриране на нейните поделения Austrian Airlines и Brusssels Airlines. По-нататъшни ограничения биха могли да включват и възможна продажба на обособени незначими бизнес поделения.

" Луфтханза " също по този начин сподели, че ликвидността на компанията към 31-ви март е била около 4,3 милиарда евро.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР